Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Torty... »Sezon
śliwkowo,
jabłkowo,
gruszkowy rozpoczęty a więc
pora na tartę ze
śliwkami którą przygotowuje się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika.Przepis wypatrzyłam na blogu : "Kwestia Smaku " ( przepis lekko zmodyfikowałam )
Składniki :15 dkg
mąki pszennej6 dkg
cukru pudru10 dkg
masła10 dkg
twarogu1
cukier waniliowyokoło 70 dkg
śliwek1 garść mielonych
migdałówWykonanie:
Mąkę i
cukier przesiewamy,dodajemy
cukier waniliowy,pokrojone
masło i dokładnie siekamy wszystko ze sobą.Dodajemy
twaróg i zagniatamy ciasto ( nie za długo,tylko do czasu połączenia się składników)Tak przygotowane ciasto odkładamy na 30-60 min do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na dość cienki placek i wykładamy nim natłuszczoną formę do tart,lekko nakłuwamy widelcem spód tarty.Ciasto lekko posypujemy mielonymi
migdałami i układamy na nim umyte,pokrojone i wypestkowane
śliwki,posypujemy je mielonymi
migdałami ( nie za dużo)Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 30 minut.Smacznego :)
poniedziałek, 14 września 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter