Wykonanie
Postanowiłem stworzyć stronę, na której
będę publikował swoje i nie tylko przepisy na sprawdzone potrawy, przygotowując je w formie fotorelacji.Połączę w ten sposób moje dwie pasje: fotografię i gotowanie.Gotuję od ponad 20 lat, chociaż początki polegały głównie na przygotowaniu sobie obiadu po powrocie ze szkoły. Czasem w trakcie wagarów kupowaliśmy trochę
piwa, niezbędnych produktów i przyrządzaliśmy sobie coś „na ząb” u kogoś w domu, zamiast kupować gotowce w
mieście.Od czasów studenckich przygotowuję autorskie potrawy, które czasem się udają a czasem nie. Dużo improwizuję w kuchni i rzadko korzystam z gotowych przepisów w całości. Nie lubię w kuchni laboratoryjnej precyzji i odmierzania wszystkiego zgodnie z czyjąś instrukcją.Do potraw nie dodaję
kostek rosołowych, przypraw uniwersalnych a także nie korzystam z gotowych
sosów z papierka czy słoiczka oraz im podobnych półproduktów.Na tym blogu znajdziecie zarówno relacje z przygotowania potraw prostych i codziennych jak Racuchy z
jabłkami czy Spaghetti z
pomidorami, a także tych niecodziennych jak przygotowanie
Serów dojrzewających czy Wędzenie
wędlin .Przed przygotowaniem nowej potrawy zwykle zapoznaję się z kilkoma przepisami, a następnie komponuję całość wyobrażając sobie jak będzie smakowało połączenie różnych produktów.Myślę że takie gotowanie
daje najwięcej satysfakcji.Zapraszam do odwiedzenia i polubienia strony na Facebooku: fotogotoblog