Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Ciasto placek z
malinami - ...
Czerwone porzeczki - dlaczego ... »Temperatura na zewnątrz bardzo wysoka. Stojąc w kuchni przez chwilę zastanawiałam się, co jest najlepsze na takie upały? Wiadomo - najlepsze są zdrowe, domowe
lody owocowe! Ku uciesze - szczególnie najmłodszych - zabrałam się za ich przygotowanie. Bo nie ma jak lodowa i do tego zdrowa nuta ochłodzenia. Ale, żeby moje
lody były jeszcze smaczniejsze urozmaiciłam je pysznymi i niezwykle chrupiącymi kokosowymi
ciasteczkami zbożowymi firmy Kupiec. Takich
lodów na pewno nie znajdziecie w żadnym sklepie. Połączenie świeżych
owoców i chrupiących, wyczuwalnie
kokosowych ciasteczek, to przysłowiowy "strzał w 10". Mojemu małemu szczęściu bardzo smakowało. Spróbujcie i Wy. Zapraszam Was serdecznie na zdrowe
lody owocowo-
jogurtowe z chrupiącymi kawałkami
kokosowych ciasteczek zbożowych Kupiec.

... pyszne i zdrowe
lody domowe z chrupiącymi kawałkami
kokosowych ciasteczek w składzie. Czego chcieć więcej w takie upały? No może... chwili spokojnych zdjęć, bo jak to na
lody przystało, przy takich temperaturach topiły się...

... taki zdrowy deser już przed włożeniem do zamrażalnika kusił swoim smakiemSkładniki:1 opakowanie kruchych
kokosowych ciasteczek zbożowych firmy Kupiec 50 g1 dojrzałe
mango1/2 średniego
banana2 małe garście czerwonych
porzeczek2 łyżeczki
soku z cytryny1
jogurt typu greckiego o smaku
bananowo-
truskawkowym 150 g *do podania - kilka czerwonych
porzeczek,
kokosowe ciasteczka zbożowe firmy Kupiec* można użyć również
jogurtu typu greckiego naturalnego lub o smaku
mangoPrzygotowanie:
Mango kroimy w kostkę i wydobywamy miąższ, wkładamy do misy blendera.
Banana obieramy, połówkę przekładamy również do misy blendera. Następnie dodajemy opłukane
czerwone porzeczki,
sok z cytryny oraz cały
jogurt typu greckiego o smaku
bananowo-
truskawkowym.

Całość miksujemy do połączenia składników i uzyskania gęstego musu.Na koniec dodajemy około 16-17 kruchych
kokosowych ciasteczek zbożowych firmy Kupiec (ilość
ciasteczek można zwiększyć). Włączamy ostrożnie blender na 2-3 obroty.
Ciasteczka mają być pokruszone i wyczuwalne. Możemy również pokruszyć
ciasteczka w rękach, a następnie przy pomocy np. drewnianej łyżki wymieszać je delikatnie z masą
owocowo-
jogurtową.Naszą masę
owocowo-
jogurtową z kawałeczkami
kokosowych ciasteczek przelewamy do plastikowego pojemniczka ze szczelnym zamknięciem.Wkładamy do zamrażalnika. W czasie zamrażania należy wyciągać
lody co około 45 minut i je przemieszać np. widelcem, aby nie wykształciły się kryształki
lodu.Propozycja podania:

... kruche, zbożowe
ciasteczka kokosowe nadawały niepowtarzalnego, wspaniałego smaku każdej łyżeczce
lodówSmacznegoPrzepis bierze udział w konkursie:Dodaję go również do akcji:piątek, 03 lipca 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!


Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog