Wykonanie
Pamiętacie piosenkę
Fasolek "Witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki..."? Dziś i u mnie zagościły witaminy.
Sok marchwiowo-jabłkowy jest nie tylko zdrowy i smaczny, ale też cieszy oczy kolorem. A któż z nas nie marzy już o tym by pożegnać szare dni za oknem, a powitać piękną, zieloną wiosnę.
Sok marchwiowo-jabłkowy, to podobno również najlepszy z naturalnych kosmetyków. Przecież od dawna wiemy, że
marchewka jest dobra dla naszej cery, chroni skórę przed przedwczesnym starzeniem się, uelastycznia ją. A dokładając do tego właściwości
jabłka...no cóż idealny kosmetyk i co dla mnie najważniejsze - pyszny
napój.
Składniki:1 kg
marchwi2-3 soczyste
jabłkaPrzygotowanie:Jeśli posiadamy sokowirówkę, po prostu kroimy
marchew i
jabłka na mniejsze części i wrzucamy do maszyny. W przypadku jej braku
jabłka i
marchew obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Następnie na szklance kładziemy sitko, a na nim przetartą masę i łyżką wyciskamy sok.Smacznego