Wykonanie
Wegańskich eksperymentów ciąg dalszy - tym razem padło na
śniadaniową wersję brownie. Ciasto
czekoladowe, które tradycyjnie przygotowuje się głównie z
jajek i
masła, jak się okazuje, może być również całkowicie pozbawione produktów odzwierzęcych. Z wierzchu przypieczone i chrupiące, a w środku lepkie i bardzo
czekoladowe - czyli mission completed. Enjoy ;)
Awokado brownie z tahini i
truskawkamiAvocado brownie with tahini and strawberriesSKŁADNIKI:1/2 dojrzałego
awokado1/2
banana1 płaska łyżka
kakao1 łyżeczka
cynamonu60 g
mąki orkiszowej1/4 szklanki
wody1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 małe
truskawkiWYKONANIE:
Banana i
awokado rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Ciasto przelewamy do kokilki.
Truskawki kroimy na pół i wkładamy do ciasta. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.