Tym razem u mnie na stole zagościły ciasteczka maślane. Idealna przekąska na każdą okazję. Smak ciasteczek zależy od jakości masła - musi to być prawdziwe masło o zawartości tłuszczu min.82 %.Produkty:200 g masła1/2 szklanki cukru pudru2 łyżki mleka2 szklanki mąki1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaEtapy przygotowania:Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem.Mąkę wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia, a następnie połowę mąki dodaj do masła z cukrem i dalej ucieraj.Odstaw mikser a do masy wsyp pozostałą mąkę i mleko.Zagnieć ciasto tak aby swobodnie odchodziło od palców.Blat podsyp mąką a następnie rozwałkowuj partiami ciasto na grubość ok.5 mm.Wykrawaj foremkami ciasteczka i układaj na papierze do pieczenia.Piecz w temp. 170 stopni ok. 10-15 minut.Ciasteczka wychodzą pyszne i delikatne ! Polecam !