ßßß
Składniki:ciasto:2 szklanki mąki1 kostka palmy1 szklanka cukru5 jajek2 łyżki kakaokrem:1 budyń śmietankowy lub waniliowy0,5 l. mleka3 łyżki cukru1 kostka palmypolewa:1/3 kostki palmy3 łyżki cukru pudru2 łyżki kakao4 łyżki mlekaWykonanie:Ciasto - miękką palmę utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać proszek do pieczenia i na przemian dodawać same żółtka i mąkę ciągle miksując. Wylewamy połowę ciasta na blaszkę, a do następnej połowy dodajemy dwie łyżki kakao, miksujemy i wylewamy na poprzednią masę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na ok 30 minut.Krem - białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy wcześniej przygotowany i ostudzony budyń oraz kostkę palmy i wszystko razem miksujemy. Gdy nasze ciasto się upiecze wylewamy na nie krem.Polewa -w małym garnuszku rozpuszczamy palmę, dodajemy kakao, cukier puder oraz mleko i mieszamy. Gdy polewa ostygnie wylewamy na krem.Nasze ciasto jest gotowe, smacznego!