Wykonanie
Odkryłam nowe, ulubione połączenie! Minimum składników, a jednocześnie maksimum smaku! Nie spodziewałam się, że połączenie
cukinii i
masła orzechowego okaże się połączeniem tak wyśmienitym. Prawdziwa eksplozja smaku, naprawdę! Oba te smaki ukryte w gęstym kremie owsianym, więc jest to
śniadaniowa propozycja nie tylko pełna smaku, ale również pełna zdrowia, gwarantująca energię na cały dzień. Chcę więcej, więcej!
/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych150ml
mleka1/2
cukinii1 łyżka
masła orzechowegoPłatki owsiane wsypać do rondelka, zalać
mlekiem, zagotować. Trzymać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotową owsiankę odstawić.
Cukinię pokroić w grube plastry, umieścić w naczyniu miksującym. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 15 sekund. Włączyć - powinniśmy otrzymać posiekaną
cukinię. Dodać
płatki owsiane oraz
masło orzechowe. Ponownie nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Gotowy krem przełożyć do pucharka. Udekorować
masłem orzechowym. Podawać.