ßßß Cookit - przepis na OWSIANE CIASTKA SEZAMOWO-MIODOWE

OWSIANE CIASTKA SEZAMOWO-MIODOWE

nazwa

Wykonanie

Chrupiące, zdrowe, mocno sezamowe, naturalnie słodkie, bez mąki, bez cukru. Nie wymagają dużego nakładu pracy, składniki są łatwo dostępne i nie drogie. Uzależniają - smakiem i aromatem. Ciasteczka, którym nie można się oprzeć. Kiedy zacznie się chrupać nie ma odwrotu, trzeba sięgać po następne i następne. Ale bez obaw! Można to robić bez wyrzutów sumienia. Ciasteczka owsiane. Sezamowo-miodowe. Częstujcie się!
Przepis (ok. 20 ciasteczek):
400g płatków owsianych zwykłych Halina
2 (duże) jajka
200g tahini
2 łyżki sezamu
100g (płynnego) miodu
Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Wszystkie składniki na ciastka dokładnie ze sobą wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą silikonową. Z sezamowo-miodowej masy owsianej formować kulki i układać na blaszce. Wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut, aż do zarumienienia. Wystudzić w środku. Gotowe ciastka przechowywać w suchym miejscu.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/08/owsiane-ciastka-sezamowo-miodowe.html