Wykonanie
Chrupiące, zdrowe, mocno
sezamowe, naturalnie słodkie, bez
mąki, bez
cukru. Nie wymagają dużego nakładu pracy, składniki są łatwo dostępne i nie drogie. Uzależniają - smakiem i aromatem.
Ciasteczka, którym nie można się oprzeć. Kiedy zacznie się chrupać nie ma odwrotu, trzeba sięgać po następne i następne. Ale bez obaw! Można to robić bez wyrzutów sumienia.
Ciasteczka owsiane.
Sezamowo-
miodowe. Częstujcie się!
Przepis (ok. 20
ciasteczek):400g
płatków owsianych zwykłych
Halina2 (duże)
jajka200g tahini2 łyżki
sezamu100g (płynnego)
mioduPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Wszystkie składniki na
ciastka dokładnie ze sobą wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą silikonową. Z
sezamowo-miodowej masy owsianej formować kulki i układać na blaszce. Wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut, aż do zarumienienia. Wystudzić w środku. Gotowe
ciastka przechowywać w suchym miejscu.