Składniki na ciasto:25 dkg margaryny25 dkg miodu25 dkg cukru75 dkg mąki2 łyżki kakao3 jajka1 łyżka sody oczyszczonej3/4 szklanki wody1 paczka przyprawy do piernika1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka proszku do pieczenia350 g marmolady wieloowocowejSkładniki na polewę:1/2 tabliczki gorzkiej czekolady6 łyżek mleka2-3 łyżki kakao1 łyżka masłaPrzygotowanie:1.Na małym ogniu rozpuścić margarynę i dolać wodę. Kakao wymieszać z cukrem i dodać do margaryny. Mieszać aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawić do ostygnięcia.2. Utrzeć jajko i miód. Dodać ostudzoną margarynę i ponownie wymieszać.3. Resztę składników wymieszać z mąką i przesiewając WMIESZAĆ łyżką do zrobionej masy.4. Piec 40 min w temperaturze 170 stopni.5. Upieczone i wystudzone ciasto rozkroić (w zależności od wysokości) na jedną lub dwie części. Posmarować marmoladą. Na górze polewamy czekoladą ( na całej powierzchni lub częściowo).Smacznego! (:Oczywiście możecie mi zadawać pytanie w komentarzach lub na http://www.formspring.me/everyweh !