Wykonanie
Jest to
póki co mój ulubiony deser. Lekki, nie za słodki i co najważniejsze można go robić na wiele sposobów, z rożnymi dodatkami i z różną dekoracją, a więc zabawa gwarantowana : )Składniki:3 szklanki
jogurtu naturalnego1 szklanka
mleka5 płaskich łyżeczek
żelatyny4-5 łyżek
mioduPrzygotowanie1. Do małego kubeczka wsypujemy
żelatynę i dodajemy 6 łyżek ciepłej
wody. Mieszamy i czekamy aż napęcznieje.2. W garnku grzejemy
mleko i rozpuszczamy
miód.3. Zestawiamy garnek z ognia. Dodajemy rozrobioną
żelatynę, mieszamy. Następnie dodajemy
jogurt dalej mieszając.4 . Zrobioną masę wlewamy do szklanek (lub innego naczynia) i wstawiamy na 6h do lodówki5 . Później wyjmujemy i dekorujemy według uznania.(poniżej moje propozycje)
2 łyżeczki
konfitury wiśniowej,
płatki czekoladowe.
2 łyżeczki
konfitury wiśniowej, 2 łyżki
rodzynek, kolorowa posypka
1 łyżeczka
otrębów, 3 łyżeczki
musli,
mandarynki+ wszystko polane delikatnie
miodemPołowa deseru wyłożona
mandarynkami druga połowa
rodzynkami, wszystko oblane
miodem i posypane kolorową posypka i
płatkami czekoladowymi.Smacznego ! : )