Wykonanie
Granola sprawdza się w moim domu za każdym razem :) uwielbiam wrzucać ją rano do
jogurtu i delektować się jej smakiem, jest to również dobry pomysł na świąteczny prezent, ja wykorzystałam ją np. dla Ani :)Składniki:230g płatek owsianych górskich60g pestek dyni/
słonecznika60g
sezamu50g
brązowego cukru150g płynnego
miodu1 łyżka
oleju rzepakowego60g
migdałów (całych)2 łyżeczki
cynamonu150g suszonej żurawiny/rodzynek/moreliPrzygotowanie:Do miski wkładamy wszystkie składniki oprócz
suszonych owoców i łączymy ze sobą.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy mieszankę i rozprowadzamy po całej powierzchni.Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30 min. Po 15 minutach za pomocą łyżki mieszamy naszą granolą, aby się nie przypaliła.Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia, dodajemy
suszone owoce i przekładamy do szczelnie zamykanego słoiczka.Smacznego :)