Wykonanie
No właśnie, kiedy najlepiej go zjeść? Moim zdaniem jest świetny o każdej
porze, ale ja jadam takie cuda na śniadanie, czasami na kolację lub podwieczorek,ale wtedy w mniejszej wersji. Taka miska napełnia mnie niesamowicie i jest wartościowa. Pozwala na lepszą pracę naszego metabolizmu i
daje dużo energii na długi czas. Dodatkowo jest idealna na takie dni, ponieważ świetnie potrafi nas ochłodzić.Składniki: /1 duża porcja/120g
jogurtu naturalnego3 łyżki
płatków owsianych3 łyżki
płatków orkiszowych2 łyżki
otrębów żytnich5
orzechów laskowych1 łyżka pestek dyni20
truskawekcukierPrzygotowanie:
Truskawki traktujemy blenderem i dodajemy
cukru. Nalewamy troszeczkę na dno miski. Następnie nakładamy warstwę
jogurtu, wsypujemy
płatki owsiane, orkiszowe, a następnie
otręby żytnie i
orzechy. Znowu kładziemy warstwę
jogurtu i wylewamy resztę musu. Posypujemy uprażonymi
pestkami dyni. Podajemy.Smacznego! :)