Wykonanie
Idealna na upały i nie tylko. Jako dodatek do śniadania lub zwykła przekąska.Idealnie kolorowa i naturalnie słodka. Przy okazji jej robienia nauczyłam się kupować
ananasa. Zawsze
brałam takiego z puszki, ale przecież to ten jest dla nas najzdrowszy. Jeśli ktoś z was jeszcze nie kupował
ananasa koniecznie musi to zrobić. Aby sprawdzić czy jest dojrzały oczywiście musi być żółty, nie zielony i liść który jest najbliżej środka (ten który jest najgłębiej) po wyciągnięciu musi być również dojrzały, lekko żółty na dole. Wtedy możemy
mieć pewność że zakupiony przez nas
ananas jest świeży i dojrzały.Składniki:
winogronoananasbrzoskwinieborówkimalinyPrzygotowanie:
Winogrono myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy pestki i wkładamy na spód naczynia.Następnie
ananas. Odcinamy liście i kroimy go na pół, następnie postępujemy tak jak z
arbuzem tzn. wykrawamy środek aby odszedł nam od skórki i później kroimy w kostkę i wrzucamy na
winogrono.
Brzoskwinie myjemy, obieramy i również kroimy w kostkę.
Borówki i
maliny myjemy i wrzucamy na
sałatkę. Najpierw
borówki, później
maliny i gotowe.Smacznego! :)