Wykonanie

Zauważyłam, że ostatnio jestem strasznie zakręcona. Zapominam co mam zrobić lub zapominam o dodaniu jakiegoś ważnego składnika do potrawy. Dzisiaj było tak samo, miały to być racuchy
jogurtowe, ale wyszło jak wyszło i w
sumie było pyszne :) Idealny początek dnia.Składniki:6 łyżek
mąki ziemniaczanej6 łyżek
mąki kukurydzianej3/4 szklanki
mlekajajko1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
cukruolej do smażenia7 małych
jabłekłyżeczka
cynamonuPrzygotowanie:Mieszamy ze sobą
mąkę, proszek i
cukier. Dodajemy
mleko,
jajko i miksujemy do uzyskania gęstej konsystencji, jeśli będzie zbyt gęsta należy dodać jeszcze troszeczkę
mleka.
Jabłka myjemy, obieramy, dodajemy
cynamon, delikatnie podlewamy
wodą i prużymy na małym ogniu.W tym samym czasie na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nakładamy ciasto. Smaży się bardzo szybko, więc robimy to najlepiej na małym ogniu, aby placuszki się przepiekły.Podajemy polane
miodem, obsypane
cukrem pudrem lub z przygotowanymi wcześniej
jabłkami.Smacznego! :)
