ßßß Cookit - przepis na Chrzanić to...

Chrzanić to...

nazwa

Wykonanie

Dziś proponuję coś lżejszego, przydatnego jako dodatek do mięs lub po prostu na kanapeczki. Chrzanu nigdy nie lubiłam, ale gdy znalazłam ten przepis w zeszycie mojej mamy postanowiłam go wypróbować. A potem już tylko zajadałam się tą pyszną pastą :-)
PASTA CHRZANOWA
4 łyżki chrzanu
2 jaja gotowane na twardo
5 łyżek śmietany
2 łyżki zmielonych orzechów
1 łyżka siekanego szczypiorku
Jaja drobno siekamy, mieszamy z orzechami, chrzanem i śmietaną. pozostawiamy na kilka godzin aby składniki się "przegryzły" a przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Ot i cała filozofia :-)
SMACZNEGO :-)
Źródło:http://peggiwkuchni.blogspot.com/2012/08/chrzanic-to.html