Wykonanie
To jest moje ulubione danie, jeszcze nie
jadłam nic lepszego :) Może jest troszkę pracochłonne, ale na prawdę warto poświęcić mu chwilę czasu. Koniecznie musicie tego spróbować. Polecam !LASAGNE:Składniki:
![](/Data/Images/kuchniasandry.blogspot.com\2011_slash_09_slash_lasagne_18/l/1222749070.jpg)
-
makaron lasagne (najlepiej świeży, można kupić w sklepie
Alma -
makaron Giordani)-
sos beszamelowy- sos bolognese-
starty ser żółty
![](/Data/Images/kuchniasandry.blogspot.com\2011_slash_09_slash_lasagne_18/l/1587010288.jpg)
Przygotowanie:W naczyniu żaroodpornym należy ułożyć warstwę
makaronu (jeśli
makaron jest za duży można go pociąć nożyczkami w celu lepszego dopasowania :)). Następnie nakładamy sos bolognese i przykrywamy
makaronem. Nakładamy
sos beszamelowy i przykrywamy
makaronem. Nakładamy te sosy na przemienne przekładając
makaronem, aż do końca naczynia. Wierzch posypujemy
startym serem. Całość wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut.Smacznego!Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od rodziny :)