Przepyszna zupa - dzieło mojego męża :) Nazwałabym ją zupą gulaszową ze względu na konsystencję. Koniecznie do zupy podajcie świeżą bagietkę... mmm :) na prawdę warto jej spróbowaćSkładniki:- 400 g żeberek wieprzowych- 200 g kiełbasy chorizo- 200 g czerwonej fasoli z puszki- 200 g pomidorów pelati z puszki- 2 marchewki (średniej wielkości)- 1 papryka czerwona- 200 g cukinii- 2 ziemniaki (duże)- 2 cebule- 2 ząbki czosnku- przyprawy (ostra papryka, kmin, sól, pieprz) - do smaku- opcjonalnie kostka rosołowa - ja użyłam WiniaryPrzygotowanie:Żeberka trzeba podsmażyć na podgrzanym oleju. Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki (ok. 0,5 cm) chorizo, razem podsmażamy przez ok 5 minut. dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę oraz pokrojoną w kostkę cebulkę i paprykę.Wszystko smażymy 5-10 minut. Dodajemy przyprawy i pomidory z puszki. Dokładnie wszystko mieszamy. Zalewamy potrawę ok 1 litrem zimnej wodny (można dodać więcej, jeżeli dużo wyparuje później). Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki wraz z czerwoną fasolą. Można dodać kostkę rosołową. Gotujemy ok 35-40 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i gotujemy razem jeszcze przez 5-10 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą/pieprzem.Smacznego!Inspiracja kulinarna zaczerpnięta stąd...