ßßß

Rolada malinowa3 jajka3 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka oddzielić od żółtek, ubić białka. Dodawać stopniowo cukier, a następnie żółtka. Wsypywać mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (forma ok. 24x35). Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Na ściereczke wysypać cukier waniliowy wyłożyć gorący upieczony blat i zawinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia w ściereczce.Mus malinowy300g malin3-4 łyżki cukrupół dużego jogurtu naturalnego2 łyżki żelatyny + o drobina wodyMaliny zmiksować z cukrem i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie podgrzać, aby sie rozpuściła, ale nie zagotować. Kiedy żelatyna przestygnie wlać do malin i zmiksować. Wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.Biszkopt delikatnie rozwinąć i wylać na niego mus malinowy. Zwinąć i zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na kilka godzin.
