Wykonanie
Smak dzieciństwa ;)
Ciasteczka zrobiłam testowo z
płatków owsianych górskich, ale zbyt długo trzeba je podgrzewać, wiec zdecydowanie polecam błyskawiczne.2,5 szklanki
płatków owsianych błyskawicznych0,5 szklanki
cukru3 łyżki
miodu3 łyżki
kakao5-6 łyżek
masła6-7 łyżek
mleka skondensowanego/
mleka1
aromat waniliowy,
migdałowy lub
rumowyWszystkie składniki (z wyjątkiem
płatków) umieścić w garnku - na małym ogniu, rozpuścić stale mieszając, dodać
płatki. Jeśli w garnku masa jest zbyt sucha można dodać więcej masła/mleka. Podgrzewać do miękkości. Gdy masa jest plastyczna, zdejmujemy garnek z ognia . Układać łyżką na dużym talerzu formując małe
ciasteczka. Pozostawić do zastygnięcia.