Wykonanie
Bigos z
cukinii nauczyła mnie robić mama kilkanaście lat temu. W naszym ogrodzie, od kiedy pamiętam, zawsze rosły
cukinie i mama robiła z nich różne potrawy.Miłość do
cukinii pozostała mi do dziś :), można to zresztą zauważyć na blogu (jest z nią bardzo dużo przepisów).1 duża
cukinia2
cebule4
cienkie kiełbaski300g
włoszczyzny paskikilka łyżek
koncentratu pomidorowegonatka pietruszkiprzyprawysól,
pieprzolejPokrojoną w kostkę
cebulę podsmażyć na patelni, dodać pokrojone w plasterki
kiełbaski, smażyć ok. 5 minut.Następnie przełożyć wszystko do garnka, dodać
włoszczyznę,
koncentrat pomidorowy, trochę
wody oraz obraną i pokrojoną w kostkę
cukinię.Przyprawić, wymieszać i gotować na małym ogniu ok. 10-15 minut. do momentu, gdy warzywa będą miękkie.Na sam koniec dodać siekaną
natkę pietruszki.