Wykonanie
Proste ciasto, które zrobimy w kilka minut, a do tego nie zawiera tłuszczu (przepis znaleziony u Doroty). Ciasto nie urosło za bardzo, ale mimo tego jest całkiem smaczne.3
jaja5 łyżek
wody1,5 szklanka
mąki3/4 szklanki
cukru (polecam dać trochę mniej)1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
aromat waniliowy1 łyżka
octu1 szklanka drobnych
owoców, np. czerwonych i białych
porzeczek (lub pokrojonych
jabłek)
cukier puderRobotem ubić
jajka z dodatkiem
wody.Dodać wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem
owoców i
cukru pudru) i zmiksować na jednolitą masę.Wylać do blaszki (30x25cm) lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzchu ułożyć
owoce.Piec 45-50 min w 180'C.Po przestudzeniu można posypać
cukrem pudrem.