ßßß Cookit - przepis na Domowy krem orzechowy bez cukru

Domowy krem orzechowy bez cukru

nazwa

Wykonanie

Szybki w przygotowaniu, słodki krem - pasta do pieczywa. Najlepiej smakuje na macy, pieczywie chrupkim lub ryżowym. Idealny, gdy chcemy zjeść szybkie śniadanie lub zdrową przekąskę na słodko .
Składniki na 2 porcje:
1 dojrzały banan
1/3 szklanki (lub więcej) tartych orzechów włoskich (np. BackMit)
1/2 łyżeczki karobu (lub kakao)
2 kromki macy razowej (np. Kupiec)
Obrany banan, orzechy i karob wrzucić do blendera. Zmiksować. Posmarować kromki macy lub pieczywa chrupkiego, wierzch można udekorować plasterkami banana.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/07/domowy-krem-orzechowy-bez-cukru.html