ßßß
Nie nazwę dzisiejszego postu przepisem, bo to za duże słowo, ale myślę, że jest to dobra propozycja na wykorzystanie zagubionych gdzieś w lodówce bananów : ).Smarowidło idealne do kanapek, owsianek, ryżu, makaronu i wszystkiego co Wam jeszcze przyjdzie na myśl.A! Jeszcze jedno: krem najlepiej smakuje jak postoi przez noc w lodówce ! Smacznego : )o.Składniki :3 średnie, dojrzałe banany1 płaska łyżka kakaosłodzidło: miód, cukier, stewia ( ja nie dodawałam bo banany i tak były słodkie, ale jak kto lubi : ))kilka kropel aromatu orzechowego
Banany dokładnie blendujemy, tak aby nie było grudek. Dodajemy pozostałe składniki i dalej blendujemy do połączenia składników. Gotowy krem przekładamy na wyparzonego słoiczka, dokładnie zakręcamy i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie krem jest gotowy do jedzenia !