Wykonanie
Nie nazwę dzisiejszego postu przepisem, bo to za duże słowo, ale myślę, że jest to dobra propozycja na wykorzystanie zagubionych gdzieś w lodówce
bananów : ).Smarowidło idealne do kanapek, owsianek,
ryżu,
makaronu i wszystkiego co Wam jeszcze przyjdzie na myśl.A! Jeszcze jedno: krem najlepiej smakuje jak postoi przez noc w lodówce ! Smacznego : )o.Składniki :3 średnie, dojrzałe
banany1 płaska łyżka
kakaosłodzidło:
miód,
cukier,
stewia ( ja nie dodawałam bo
banany i tak były słodkie, ale jak kto lubi : ))kilka kropel aromatu
orzechowegoBanany dokładnie blendujemy, tak aby nie było grudek. Dodajemy pozostałe składniki i dalej blendujemy do połączenia składników. Gotowy krem przekładamy na wyparzonego słoiczka, dokładnie zakręcamy i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie krem jest gotowy do jedzenia !