Wykonanie
Szybkie i smaczne danie z
kurczaka. Według przepisu na opakowaniu,
mięso powinno być pieczone w piekarniku przez 60 minut, jednak z racji upałów postanowiłam zrobić wersję szybszą: usmażyłam na patelni.
Mięso wyszło miękkie, smaczne, z delikatną
cytrynową nutą.700 g
piersi kurczaka1 "Pomysł na soczystego
kurczaka w ziołach z nutą
cytryny"
Winiary500 g
brokułów5 łyżek
wodyolej do smażenia
Kurczaka pokroić w cienkie paski, posypać
przyprawą z "Pomysłu na" i dobrze wymieszać. Na rozgrzany
olej wrzucić
mięso i smażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dolać trochę
wody aby powstał sos.W międzyczasie w jednym garnku ugotować
ryż, a w drugim
brokuły.Ugotowany
ryż wyłożyć na talerz, następnie usmażone
mięso z odrobiną sosu oraz
brokuły.