ßßß Cookit - przepis na 42. Friday /kokosowy pudding ryżowy

42. Friday /kokosowy pudding ryżowy

nazwa

Wykonanie

Na początku chciałam Was bardzo podziękować za wczorajsze komentarze - ciepło mi się zrobiło na serduchu, kiedy je czytałam. To po prostu bardzo miłe, naprawdę - z całego serca dziękuję!
Tymczasem dziś wieczorem rozpoczyna się Altstadtfest, czyli polskie Jakuby. W tym samym czasie w Bolesławcu swoje oficjalne otwarcie ma Święto Ceramiki. Tak się złożyło, że dziś tylko przejdę przez Jakubowe festyny, by wsiąść do pociągu i ruszyć do Bolesławca. Jak informował mnie mój ojciec, z którym się tam spotykam, dzisiaj rządzą tam klimaty reagge. To niekoniecznie moja działka, bo to on jest fanem tej muzyki, jednak przechadzając się między stoiskami z przepiękną ceramiką, oglądając obrazy i mijając na ulicy słynnych " Ludzi z gliny ", jestem gotowa na wszelkie muzyczne doznania (a może nawet uda mi się zobaczyć ulubionych artystów z Pasiecznej? - oby!). Wyjazd dziś po południu, powrót - sama nie wiem! Wiem tylko, że śniadanie zjem u siebie. Mogę Was też zapewnić, że jeśli tylko okoliczności będą mi sprzyjać, możecie jutro liczyć z mojej strony na fotorelację.
Przepis /1 porcja/
- 60g ryżu brązowego
- 250ml wody
- 50ml mleczka kokosowego
Ryż gotujemy w wodzie, a kiedy wchłonie niemal całość, dolewamy mleko kokosowe. Gotujemy ryż na małym ogniu jeszcze przez kilka minut często mieszając, a następnie zdejmujemy z gazu i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub też zjadamy ciepłe.
Źródło:http://relishingmeals.blogspot.com/2012/08/42-friday-kokosowy-pudding-ryzowy.html