ßßß
Hmm, cóż tu dużo mówić. Jeżeli lubicie masę krówkową (kajmak) i czekoladę to ciasto jest dla Was. Mi smakowało i to bardzo, nie mogłam nie zabierać kolejnego kawałka, tak wciąga.A przy tym jest piekielnie proste, jak to brownies...Możecie użyć czekolady mlecznej i gorzkiej w proporcji mniej więcej pół na pół, wtedy ciasto będzie bardziej słodkie, do ciasta można dodać również orzechy. Ja dodałam migdały, więc wyobraźcie sobie jak pobudziłam moje komórki mózgowe. Co by było gdyby to były orzechy włoskie...Zachęcam do wypróbowania;) Może odkryjecie w sobie Einsteina ;)Przepis jak to często bywa ze strony Moje wypieki .Składniki:115 g masła170 g czekolady gorzkiej lub100 g gorzkiej i 70 g mlecznej25 g kakao3 jajka200 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego140 g mąki1 puszka gotowego kajmaku (400 g)-chociaż wg mnie to i tak za mało;) lub 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5hpokrojone migdały lub orzechy (niekoniecznie) około 100gWykonanie:Masło roztopić, uważać, żeby się nie przyrumieniło. Dodać połamaną na drobno czekoladę. Mieszać aż się roztopi. Następnie dodać kakao i rozmieszać tak, aby nie było grudek.Masę przełożyć do miski. Dodawać po 1 jajku ciągle ubijając. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę i wszystko wymieszać mikserem. Na koniec domieszać orzechy. Ciasto jest gęste, więc będzie się ciężko nakładać, dlatego radzę wykorzystać do tego rękaw cukierniczy lub szpryckę.
