Wykonanie
Wczoraj urządziliśmy sobie dzień z kuchnią karaibską. Nasi goście byli zadowoleni, więc projekt udał się w 100 % :) Do jedzenia chciałem dobrać
drinki z tego regionu. A nie samym Mojito wyrak żyje.Od dłuższego czasu chodził za mną ten
drink, jednak jest z nim jeden problem.
Drinka miał stworzyć sam El Comendante co może dziwić, skoro zawiera jednoznacznie kojarzący się z USA
napój - Ginger Ale - może to było jeszcze w zamierzchłych czasach, gdy dla niego Ameryka nie była błe ;)Składniki:40 ml jasnego
rumu (u nas
Bacardi Superior)sok z pół
limonkićwiartka
jabłka pokrojona w kostkęginger ale
lódWysoką szklankę, najlepiej typu collins, wypełnić kawałkami
jabłka i
lodem. Do wypełnionego
lodem shakera wlać
rum,
sok z limonki i
syrop imbirowy. Dobrze strząsnąć. Przelać do szklanki. Całość dopełnić
napojem imbirowym. Szklankę udekorować plasterkiem
jabłka.Do
drinka podać wykałaczkę - wymacerowane w
drinku jabłko było przepyszne :)