ßßß
Składniki:- 2 l wody,- puszka krojonych pomidorów,- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,- 3 skrzydełka kurczaka (lub inna jego część, jak ktoś woli),- włoszczyzna,- sól, pieprz, cukier i maggi do smaku,- natka pietruszki.Sposób wykonania:Kurczaka wrzucić do zimnej wody i zagotować. Dodać obraną i umytą włoszczyznę. Dodać sól i pieprz. Przyznam, że nie lubię, gdy w zupie pływa za dużo warzyw, więc ugotowaną włoszczyzną wyjmuję i robię z niej np. sałatkę. Ale jeśli ktoś lubi, to polecam pokroić marchewkę i pietruszkę w cienkie paski i dopiero wtedy wrzucić do gotującej się wody. Gdy warzywa i mięso będą dość miękkie, dodać pomidory wraz z zalewą. Pogotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać 2 łyżeczki cukru, pieprz i koncentrat. Na koniec maggi do smaku.Zupę podawać z makaronem lub ryżem i posypać pokrojoną natką pietruszki (której ja też akurat nie lubię).