Wykonanie
Bez
cukru i glutenu, a wciąż przepyszna. Przepis doceniony w konkursie whiness, co jest dodatkową rekomendacją ;)Składniki na porcję*-1/4 puszki
ciecierzycy( odsączonej)-czubata łyżka
masła migdałowego( można zastąpić zwykłym
orzechowym)-łyżka
miodu-kropla
aromatu waniliowego-po odrobinie( ok.1/6 łyżeczki)
sody i
proszku do pieczenia-2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej-2 paski( co najmniej)
gorzkiej czekolady-szczypta
soliWszystkie składniki( poza
czekoladą) dokładnie zblendowac. Dodać kawałeczki
gorzkiej czekolady( trochę zostawić na wierzch), wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia( delikatnie natłuszczonego), posypać reszta
czekolady i zapiekać ok 20 minut w 180 stopniach*Podany przepis to wersja jednoosobowa, na małe kwadratowe naczynie do zapiekania. Ilość składników można pomnożyć
razy 4 i wtedy starczy na zwykłą blachę 24x24 cm