Super danie jedno garnkowe. Szybkie i bez wysiłku czyli to co ja lubię najbardziej :}Tak przygotowana karkówka wychodzi bardzo krucha i soczysta. Zapach rozchodzący się po domu podczas pieczenia jest niebiański.Przygotowanie: 30 minut | Pieczenie: 55 minut |Składniki:ok 0,5 kg karkówki4 średniej wielkości ziemniaki1 cebula3-4 łyżki masła2 duże ząbki czosnkuPrzyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, majeranek.OlejSposób przygotowania:Mięso kroimy w plastry, lekko rozbijamy i przyprawiamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie smarujemy olejem, układamy plastry ziemniaków. Mięso smarujemy olejem i układamy na ziemniakach. Na mięsie układamy plastry cebuli. Pieczemy 60 minut w zamkniętym naczyniu.Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wyciśnięty czosnek i chwile smażymy.Po 60 minutach pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia i polewamy mięsoczosnkowymmasłem. Pieczemy 15 minut bez przykrycia.Sugestie:-Ziemniaki można przyprawić przyprawą do ziemniaków.-Przygotowując większą ilość mięsa, warto co jakiś czas obracać mięso w trakcie pieczenia.