Wykonanie
czyli pieczona
karkówka w zupie cebulowej...
Składniki:plastry
karkówki2 x francuska zupa cebulowa w proszku Knorr( 2 opakowania na 4 kotlety)200 ml
śmietany 18 %
sól,
pieprz,
chili lub
papryka ostra+
ziemniaki, kluski śląskie.... ( co kto lubi)Przygotowanie :Kotlety myję, osuszam, lekko ugniatam dłonią.
Solę,
pieprzę i przyprawiam
chili.Obsmażam na rozgrzanym
oleju.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Obsmażone kotlety obtaczam w zupie cebulowej i układam ja na blaszce wyłożonej folią aluminiową.Gdy kotlety ułożone, polewam je tym co zostało na patelni po smażeniu.Nakrywam folią aluminiową i wstawiam na godzinę do piekarnika.Po godzinie zdejmuję folię, na kotlety kładę duży kleks ze
śmietany i wstawiam na kolejne 5-10 minut, jeżeli nie lubi zapieczonej
śmietany to 5 minut wystarczy.Podałam z kluskami śląskimi ale bardzo dobrze smakują z pieczonymi lub ugotowanymi
ziemniakami.
Smacznego :)