Wykonanie
Składniki :Na ciasto :-
margaryna 20 dkg-
mąką 30 dkg-
żółtka 4-
sól 1/2 łyżeczki-
cukier puder 10 dkgNa krem :-
mascarpone 100 g-
śmietana 36 % 200 g-
cukier puder około 3-5 łyżeczek-
kakao 2-4 łyżeczkiPrzygotowanie :1. Zagnieść ciasto z podanych składników. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut.2. Wylepić foremki do babeczek
ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy).4.
Śmietanę ubić na sztywno.5. Do
mascarpone dodać
cukru pudru i zmiksować, dodać
śmietanę,
kakao i ewentualnie
cukier puder , dobrze wymieszać drewnianą łyżką.6. Krem przełożyć do rękawa lub szprycy i nakładać na babeczki, udekorować
owocami ... u mnie z racji zimy itd. padło na
mandarynki.