Wykonanie
« Pieczone
ziemniaki z ...Muffinki
kokosowo-
migdałowe »Zachcialo mi sie wersji czekoladowej, to sobie zrobilam, o :) W formie muffinek, bo chcialam zamrozic na wypadek niezapowiedzianych gosci czy jakiejs nagłej imprezy. Wzorowane nadal na placku Tobatki
składniki na 25 muffinek:- 1 szkl
maślanki- 1/2 szkl
cukru- 2,5 szkl
mąki- 3
jajka- 1/2 szkl
oleju- 1 mały
proszek do pieczenia-
cukier waniliowy- 5 płaskich łyżek słodkiego
kakao-
truskawkikruszonka:- 15 dag
mąki- 10 dag
masła- 17 dag
cukruSkładniki na ciasto wymieszać i przelać do foremek, ułożyć na wierzchu
truskawki.
Mąkę wymieszać z
cukrem, dodać stopione i ochłodzone
masło i szybko ręcznie zagnieść. Posypać kruszonką muffinki.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec 30-35 minut.
To poniżej to NIE reklama, tylko banner sezonu
truskawkowego, który Delicje sponsorują :)środa, 17 czerwca 2009, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze