ßßß
Gotowe ciasto francuskie jest super pomysłem zwłaszcza dla osób, które nie mają czasu na pieczenie skomplikowanych wypieków. A w tym wypadku rurki można upiec wcześniej i przed przyjściem gości ubić do nich tylko śmietanę. Jak się okazuje upieczone rurki bez nadzienia można przechowywać nawet i tydzień czasu i są dobre jak zaraz po upieczeniu :)Składniki:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego400ml śmietanki kremówki1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze:)1 cukier waniliowy2 opakowania sztywnika do śmietanki np. śmietan-fixu*Z ciasta wykrawamy pasy na około 2cm szerokie, którymi owijamy wysmarowane rurki. Pieczemy na złoty kolor, po czym jeszcze ciepłe zdejmujemy delikatnie z metalowych rurek-foremek.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, do którego po krótkiej chwili dodajemy sztywnik. Na koniec nadziewamy śmietanką rurki i gotowe :)
R E K L A M A