Wykonanie
Gotowe
ciasto francuskie jest super pomysłem zwłaszcza dla osób, które nie mają czasu na pieczenie skomplikowanych wypieków. A w tym wypadku rurki można upiec wcześniej i przed przyjściem gości ubić do nich tylko
śmietanę. Jak się okazuje upieczone rurki bez nadzienia można przechowywać nawet i tydzień czasu i są dobre jak zaraz po upieczeniu :)Składniki:1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego400ml
śmietanki kremówki1 łyżka
cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze:)1
cukier waniliowy2 opakowania sztywnika do
śmietanki np.
śmietan-fixu*Z ciasta wykrawamy pasy na około 2cm szerokie, którymi owijamy wysmarowane rurki. Pieczemy na złoty kolor, po czym jeszcze ciepłe zdejmujemy delikatnie z metalowych rurek-foremek.
Śmietanę ubijamy z
cukrem pudrem i
cukrem waniliowym, do którego po krótkiej chwili dodajemy sztywnik. Na koniec nadziewamy
śmietanką rurki i gotowe :)
R E K L A M A