Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Kopytka na ostroBabeczki z
kakao »Ciasto:2 i ½ szklanki
mąki200 g
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
cukrujaka
aromat pomarańczowyNa wierzch i środek ciasta500 g czerwonych
porzeczekNa kruszonkę:½ szklanki
cukru½ szklanki
mąki75 g zimnej
margarynyKruszonka :
Cukier margarynę i
mąkę zagniatam i wkładam do lodówkiCiasto:Zmiksować
jaja z
cukrem na puch , dodać rozpuszczoną
margarynę ,
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
olejek pomarańczowy . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną
margaryną i posypana
mąką . Wylewamy połowę ciasta i posypujemy 300 gram
porzeczkami. Na
porzeczki wylewamy pozostałe ciasto posypujemy
porzeczkami i kruszonka wyjętą z lodówki .Pieczemy 45 minut w 170 stopniach . Po wyjęciu i ostudzeniu posypujemy
cukrem pudrem.
środa, 31 lipca 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter