Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Żurek z
makaronemBiała zupa »Wiosna dzisiaj zawitała do domu zrobiłam ciasto z
agrestem ,zapachniało wiosną :) Jak tu nie kochać słońca jak chce się żyć normalnie gdy słoneczko świeci za oknem :) Buzia uśmiecha się od ucha do uchaSKŁADNIKI:1 kostka
margaryny (
Kasia)
śmietana 18% 200 gram5 jaj500gram
mąkiproszek do pieczenia na pół kilo
mąki pisze na opakowaniu
cukier waniliowy 2 sztuki1 szklanka
cukru1
morelowy albo
brzoskwiniowy kisiel (proszek)
agrest z kompotu ja wzięłam z dwóch słoików takich po 700 mlPRZYGOTOWANIE:
Margarynę Kasię posiekałam nożem ,
żółtka,
mąkę z proszkiem i
cukier waniliowy zagniotłam razem dodałam
śmietanę . Podzieliłam je na 2 części. Jedną rozłożyłam na blaszce drugą część włożyłam w woreczku do zamrażalnika na 1 godz.
Agrest przecedziłam z kompotu wyłożyłam na ciasto
Białko ubiłam na sztywno, delikatnie ubijając wsypałam
cukier i
kisiel. Pianę wyłożyłam na
owoce. Wyjęłam z zamrażalnika ciasto i tarłam je na tarce (grube oczka) na warstwę piany. Piec ok 45min w temp.170 st. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Ciasto wyszło wyśmienite pyszne polecam .
środa, 21 marca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter