ßßß Cookit - przepis na Serce pełne bakali

Serce pełne bakali

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kieliszki do czerwonego wina ...
Ciasto kruche z nadzieniami ... »
Specjale ciasto dla specjalnych gości czyli moi znajomi przyjdą na ciacho którego jeszcze nie jedli, postanowiłam ich zaskoczyć.
Serce pełne bakali
Składniki:
- 115 g wiórek kokosowych KRESTO
- 190 g mąki pszennej
- 200 g cukru + 2 łyżki cukru waniliowego
- 300 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
Dodatkowo:
- migdały płatki 100 gram KRESTO
- 100 g mlecznej czekolady
- 2 łyżki mleka
-orzechy włoskie KRESTO 100 gram
1. Odmierzamy składniki , najlepiej w miseczkach.
2. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski.
3. Dodajemy odmierzony kokos i cukier.
4. Zalewamy mlekiem i mieszamy.
5. Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją margaryna i obsypujemy mąką .
6. Przekładamy większą połowę ciasta ( Czyli ciasto dzielimy na 3 części 1/3 części trafia do foremki a do reszty dodajemy kakao )
7. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy.
8. Teraz przekładamy ciasto z kakao tak aby zakryło górę.
9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni
10. Forma moja miała 21 cm .
11. Orzechy i migdały prażymy na patelni do zarumienienia.
12. Rozpuszczamy czekoladę dodajemy mleko i bakalie uprażone.
13. Nakładamy czekoladę z bakaliami na ciasto .
14. Pyszne i robi wrażenie polecam .
wtorek, 25 marca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/03/Serce-pelne-bakali.html