ßßß
Składniki:100 g okrągłych biszkoptówPoncz:1/3 szklanki wody1/2 łyżki soku z cytryny1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1/2 łyżeczki cukruPianka:1 puszka (411 g) mleka skondensowanego niesłodzonego4 łyżki cukru pudru1 galaretka Blue Curacao Winiary1 galaretka Mojito Winiary1 galaretka Piña Colada Winiary1 galaretka Pink Margarita Winiary4 łyżeczki żelatynyDodatkowo:250 g truskawek2 galaretki Piña Colada Winiaryświeża mięta (do dekoracji)
Tortownicę (23-24 cm) wyłożyć biszkoptami . Składniki ponczu połączyć. Biszkopty nasączyć ponczem. Każdą galaretkę rozpuścić w 180 ml wody, dodać po łyżeczce żelatyny dokładnie wymieszać i wystudzić. Schłodzone mleko skondensowane ubić z cukrem pudrem na puszysto. Masę mleczną podzielić na 4 części i każdą z nich dodać do 4 galaretek. Zmiksować. Pianki odstawić do lekkiego (nie całkowitego) stężenia. Na środek tortownicy z biszkoptami ostrożnie wylewać po 2-3 łyżki każdego koloru pianki, aż do wyczerpania składników. Gotową piankę wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Dwie galaretki Piña Colada rozpuścić w 500 ml wody i wystudzić. Truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na wierzchu pianki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na kilka godzin. Smacznego!