Wykonanie
Post ten jest w
sumie chyba bardziej dla mnie. Bardzo lubię
buraczki zasmażane. Zwłaszcza do mielonych kotlecików. Pomimo, iż przepis na nie jest bajecznie prosty, prawie zawsze dzwonię do Mojej Mamusi i upewniam się, że tak należy je zrobić ;) Dlatego dziś dla wszystkich i dla mnie też to prościutkie danie, które robi się pięć minut, jeśli ma się już gotowane
buraczki z barszczu. Smaki dzieciństwa - tak na początek :) w ramach Kuchni Retro :)SKŁADNIKI:gotowane
buraczki - mogą być z barszczumasełko -w zależności od ilości
buraczków około 1-2 łyżki
pieprzsólBuraczki zcieramy na tarce na miałko (na tej części do ścierania
ziemniaków na placki ziemniaczane).
Masło rozpuszczamy, wrzucamy
buraczki, smażymy mieszając. Solimy i
pieprzymy do smaku. Gdy
buraczki wchłoną masełko, wyłączamy. Podajemy na ciepło. I ....już :) Smaczności !