Wykonanie
Lubię kremówki...Ale kto by piekł dwa placki, gdy czasu brak? Ze zdjęć nie wygląda na
krakersy prawda? Szybka i smaczna, ale uwaga musi się dobrze schłodzić to smak
krakersów się rozmywa. Inaczej mamy słonawo... :) Nie mam pojęcia skąd jest przepis..Tzn mam : ze zbiorów Mojej Mamusi:)Składniki:1-2 paczki
krakersów1 litr
mleka2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe1
margaryna (
Kasia ,
Palma)pół szklanki
maki pszennej tortowej w tym 1 łyżka
mąki kartoflanejpół szklanki
cukrucukier waniliowy opakowanie
cukier puderCzęść
mleka zagotować, w drugiej - ze dwie szklanki) dokładnie rozmieszać
cukier, budynie,
mąkę,
cukier waniliowy. Masę wlać na gotujące się
mleko i ugotować
budyń. Do gotującej się masy dodać
margarynę, wszystko razem zagotować. UWAGA! Od momentu wlania masy MIESZAĆ cały czas, żeby nie przypalić!!Blaszkę posmarować tłuszczem, ułożyć
krakersy, posypać lekko
cukrem pudrem, wlać gorący
budyń. Na wierzch położyć
krakersy. Schłodzić w lodówce (jak zrobimy wieczorem na rano idealna). Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Mniam!