ßßß Cookit - przepis na KREMÓWKA NA KRAKERSACH

KREMÓWKA NA KRAKERSACH

nazwa

Wykonanie

Lubię kremówki...Ale kto by piekł dwa placki, gdy czasu brak? Ze zdjęć nie wygląda na krakersy prawda? Szybka i smaczna, ale uwaga musi się dobrze schłodzić to smak krakersów się rozmywa. Inaczej mamy słonawo... :) Nie mam pojęcia skąd jest przepis..Tzn mam : ze zbiorów Mojej Mamusi:)
Składniki:
1-2 paczki krakersów
1 litr mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 margaryna ( Kasia , Palma)
pół szklanki maki pszennej tortowej w tym 1 łyżka mąki kartoflanej
pół szklanki cukru
cukier waniliowy opakowanie
cukier puder
Część mleka zagotować, w drugiej - ze dwie szklanki) dokładnie rozmieszać cukier, budynie, mąkę, cukier waniliowy. Masę wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gotującej się masy dodać margarynę, wszystko razem zagotować. UWAGA! Od momentu wlania masy MIESZAĆ cały czas, żeby nie przypalić!!
Blaszkę posmarować tłuszczem, ułożyć krakersy, posypać lekko cukrem pudrem, wlać gorący budyń. Na wierzch położyć krakersy. Schłodzić w lodówce (jak zrobimy wieczorem na rano idealna). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Mniam!
Źródło:http://waniliowysmoczek.blogspot.com/2011/06/kremowka-na-krakersach-gdy-czasu-nam.html