Bo do kawki najlepiej pasuje ciasto, a czekoladowe najbardziej…Składniki:2 bardzo dojrzałe banany175 g mąki100 g cukru150 g masła3 jajkatabliczka gorzkiej czekolady3 łyżki kakaoczubata łyżeczka proszku do pieczeniaew. 1/2 tabliczki czekolady do przygotowania polewy + rodzynki/wiórki kokosowe/migdałowe do posypaniaCiepłe masło ucieram z cukrem na białą masę, zmniejszam obroty miksera i dodaję po kolei jajka, mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i kakao, rozgniecione banany i wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną czekoladę. Dokładnie mieszam i wylewam do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.Jeszcze ciepłe ciasto polewam czekoladą rozpuszczoną z 2 - 3 łyżkami gorącej wody. Posypuję płatkami migdałów i podaję z czarną kawą.Przepis na ciasto pochodzi z bloga mojej koleżanki Kasi - Świat Pachnie Szarlotką, oryginalny przepis tutaj .Do ciasta popijałam tę kawę od Przyjaciół Kawy - link .Smacznego!