Wykonanie
dzisiaj coś co tygryski lubią najbardziej - czyli zupa pomidorowa. Ale nie byle jaka zupa, gęsta, słodko - kwaśna, po prostu wspaniała :)potrzebne składniki:garnek rosołu,
marchew z rosołu (im więcej tym lepiej),1/2 - 1 słoiczek
koncentratu pomidorowego (w zależności od ilości rosołu),1-2 łyżki
śmietany,szczypta
soli.Z rosołu wyciągamy
marchewki, zagotowujemy.
Marchewki z niewielką ilością rosołu miksujemy w blenderze, następnie dodajemy do rosołu, gdy całość się zagotuje dodajemy
koncentrat pomidorowy.
Śmietanę delikatnie solimy (żeby się nie zważyła), hartujemy gorącą zupą (dodajemy trochę zupy i mieszamy), następnie dodajemy do garnka, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.podajemy z
ryżem lub
makaronem (jeśli mam być szczera do pomidorowej wolę
ryż).