ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim (w szlafrokach)

Parówki w cieście francuskim (w szlafrokach)

nazwa

Wykonanie

Gdy za oknem zimno i ciemno, nic tak nie smakuje jak szybka kolacja na ciepło. Parówki z pewnością nie są produktem z najwyższej półki, ale większość z nas je lubi i nic tego nie zmieni.W prezentowanej tu formie są wyjątkowo smakowite i szybkie do zrobienia. Wybierając parówki dobrze jest przeczytać skład - im więcej mięsa oddzielonego mechanicznie - tym gorzej. Według rankingu pewnego dziennika najlepsze są "Sokołów z szynki", zawierają 93 % mięsa, ja również polecam drobiowe z indyka, ew. Berlinki. To tyle o parówkach, teraz zawiniemy je w szlafroki, czyli w ciasto francuskie.
Potrzebujemy:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,p. z Carrefoura za niecałe 4zł (zrobienie go w domu to sporo czasu i pracy, której w tym przypadku po prostu szkoda)
6 parówek
żółty ser krojony w plastry
wasz ulubiony keczup
folia aluminiowa
1. Nagrzewamy piekarnik do 200stopni
2. Ciasto francuskie kroimy na 6 równej wielkości kwadratów
3. Na każdym układamy plasterek żółtego sera, na nim parówkę i polewamy keczupem
4. Zawijamy każdą parówkę tak żeby się ciasto skleiło
5. Układamy parówki na blaszce na folii aluminiowej w takich odstępach,
aby się nie dotykały gdy ciasto urośnie
6. Wkładamy do piekarnika i wyjmujemy, gdy ciasto zacznie się rumienić
Smakowicie zajadamy.
Źródło:http://www.bajceps.pl/2012/11/parowki-w-ciescie-francuskim-w.html