Wykonanie
Ze Świętami, oprócz pierniczków, zawsze kojarzył mi się karmel. Ponadto, na wigilijnym
stole, było u mnie zawsze więcej
ciasteczek niż ciast. Dlatego dzisiaj mam dla Was nadziane
ciasteczka -
czekoladą karmelową.(około 25
ciastek)90g
masła90g
brązowego cukru1
jajko200g
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody oczyszczonej125g
czekolady z nadzieniem karmelowym50g
chipsów bananowych1 łyżka
mlekaUtrzeć
masło z
cukrem. Dodać
jajko, zmiksować. Dodać mieszankę
mąki,
proszku do pieczenia i
sody, oraz pokrojoną na grube kawałki
czekoladę i pokruszone
chipsy bananowe. Dodać
mleko. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.Odrywać kawałki ciasta, formować w ręku kulkę, po czym spłaszczyć ją ręką i kłaść na blasze. Piec 15 minut w 180 stopniach.Smacznego!