Wykonanie
Dawno nie było zupy, więc ta dam !Oto i one. Konsystencja zupy groszkowej ze zdjęcia nie jest idealna, ale przepis poniżej został poprawiony i jeśli z niego korzystacie, nie będzie to wyglądało tak jak wyżej. Idealna kombinacja smaków, dzięki dwóm zupom na jednym talerzu :)Składniki:- 1 kg g mrożonego
groszku- 1 l
wywaru warzywnego z dwoma
marchewkami-
sól,
pieprz,
bazylia,
papryka słodka, ostraDo gorącego
wywaru wrzucamy
groszek. Przyprawiamy i blendujemy.Krem
dyniowy:- 0 , 5 kg dyni- 1 l
wywaru warzywnego z dwoma
marchewkami- 1
cebula- 2 ząbki
czosnku- 1 łyżka
curry-
sól,
pieprz,
bazylia,
papryka słodka, ostra, szczypta
cukru-
olej rzepakowyCebulę i
czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy na
oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę
dynię. Dodajemy
curry, dokładnie mieszamy. Po kilku minutach zalewamy gorącym
wywarem. Gotujemy tak długo, aż
dynia będzie miękka. Doprawiamy i blendujemy. Obie zupy wlewamy z dwóch stron naraz.