Wykonanie
udko kurczakapietruszkamarchewkapół
selerapół
poragarść
fasoli szparagowej2 średnie
ziemniakiszklanka
soku pomidorowego pikantnego2 łyżki
ryżu1,5
kostki rosołowej drobiowo-wołowejkilka kropel
sosu sojowegoZupa jest bardzo pożywna, więc spokojnie wystarczy jako jednodaniowy obiad.Udko wrzuć do wrzątku chwilę pogotuj, wylej
wodę i wlej zimną (tak robi babcia, żeby wygotować wszystkie brudy;))
marchew,
pietruszkę i
seler zetrzyj na grubych oczkach,
pora pokrój w kółeczka, odetnij końce
fasolki i pokrój na drobne kawałki, wszystko dorzuć do udka. Dodaj
ryż,
kostkę rosołową i gotuj przez ok. 30-40 minut na małym ogniu.
Ziemniaki obierz i pokrój na małe kawałki, wrzuć do garnka, dolej
soku pomidorowego i
sosu sojowego, dopraw
pieprzem i
solą i gotuj przez kolejne 15 minut. Na koniec wyjmij
mięso, pokrój na małe kawałki i dorzuć do zupy. Smacznego!