Wykonanie
Pyszne i syte danie na obiad, czy też ciepłą kolację. Polecam :-)
Pieczonki te można zrobić w naczyniu żaroodpornym lub rękawie do pieczenia.Składniki podaję tak mniej więcej "na oko", gdyż każdy wedle swojego uznania i smaku już sobie je dopasuje :-)Składniki:kilka
ziemniaków2
cebule1
marchewka1
buraczekkiełbasaboczek wędzonyprzyprawy:
vegeta,
pieprz,
liść laurowy,
ziele angielskieWykonanie:Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w talarki.
Kiełbasę i
boczek kroimy w kostkę lub plasterki jak kto lubi. Wszystko razem mieszamy z
przyprawami. Pieczemy w piekarniku ok. półtorej godziny w temp. 180 st.C, tak żeby
ziemniaki były miękkie. Jeżeli pieczemy w naczyniu żaroodpornym, to dajemy trochę
oliwy, albo smarujemy tłuszczem naczynie.Smacznego :-)