Wykonanie
            
Pyszna, kwaśna zupa oraz łatwa do przygotowania. Można ją gotować z 
ziemniakami lub bez, jak kto woli. Doskonała na zimne jesienne dni :-)Składniki:ok. 70 dag 
kapusty kiszonejok. 50 dag wędzonych 
żeberek30 dag 
wędzonego boczku20 dag 
kiełbasy2 
cebule2 ząbki 
czosnku5 
ziemniakówliść laurowyziele angielskiemajeranekpieprz (najlepiej w kulkach)2 rosołkiWykonanie:
Kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać 
wodą, dodać 
przyprawy, posiekany 
czosnek, 1 pokrojoną 
cebulę i 
żeberka. Gotować, aż 
żeberka i 
kapusta będą miękkie, po czym dorzucić również 
kiełbasę (można pokroić ją w kawałki) i 
ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę, dalej gotować. 
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać 1 pokrojoną 
cebulę i przesmażyć razem, dodać do 
kapusty. Kiedy 
ziemniaki będą miękkie kwaśnica jest gotowa. Smacznego :-)
