Wykonanie
Święta, święta i po świętach :-) witam wszystkich w Nowym Roku, z jeszcze większym zapałem do kucharzenia :-)A o to moja propozycja, jak zagospodarować twarde już
krówki, które nie bardzo nadadzą się do zjedzenia :-) może zostały Wam takie jeszcze sprzed świąt... zatem nie wyrzucajcie ich, bo można jeszcze zrobić z nich coś smacznego na deser :-)Składniki:12 szt.
krówek1/2 szkl.
mleka1 czubata łyżka
kakaosuche
wafle (
andruty)Wykonanie:
Krówki wrzucić do rondelka (można je pokroić, jak się da), wlać
mleko i gotować, aż się
krówki rozpuszczą, a masa zgęstnieje. Należy cały czas mieszać, aby
krówki dobrze rozpuściły się. Na koniec dodać
kakao i zagotować. Gotową masę lekko przestudzić (wtedy zacznie tężeć) i przełożyć nią
wafle.Smacznego :-)